Duyuru
MS Windows ve MS Office İndir
11 Aralık 2012 | 19:21

Üniversitemizde ihtiyaç duyulan Microsoft işletim sistemleri ve yazılımları, bilindiği üzere kurumsal lisans anlaşmaları çerçevesinde temin edilmektedir.

Bu doğrultuda, üniversitemiz internet ağı içerisinde yer alan kullanıcılar, Microsoft Windows 7 ve 8 işletim sistemleri ile Microsoft Office 2010 sürümlerini https://192.168.100.67 bağlantısı vasıtasıyla bilgisayarlarına indirebilirler.

Kurulumun gerçekleşmesinin ardından, ilgili yazılımların etkinleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlem de yine üniversitemiz bilgi-işlem sunucuları üzerinden otomatik olarak gerçekleşmektedir. Etkinleştirme işlemine ilişkin ayrıntılı bilgiye https://bidb.gazi.edu.tr/posts/view/title/ms-windows-vista-7-8-ve-office-2010%E2%80%99u-etkinlestirme-31365 adresinden ulaşabilirsiniz.

İşletim sistemleri ve ofis yazılımları dışında, Microsoft’un öğretim elemanları ile öğrencilerin yazılım geliştirme ve tasarım süreçlerinde ihtiyaç duydukları Microsoft yazılımlarını ücretsiz edinebilmeleri için geliştirdiği bir servis olan “DreamSpark”, Üniversitemiz Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin erişimine açıktır. Bu konudaki detaylı bilgiye https://gunet.gazi.edu.tr/dreamspark/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Microsoft’un öğretim elemanlarının ihtiyaç duydukları Microsoft yazılımlarını ücretsiz edinebilmeleri için geliştirdiği bir diğer proje olan “Faculty Connection” hizmeti de, Üniversitemiz Öğretim Elemanlarının erişimine açıktır. Microsoft Faculty Connection üyeliğinizi aktif hale getirebilmek için https://gunet.gazi.edu.tr/facultyconnection/ bağlantısı üzerinden sisteme erişebilir;    https://microsoft.com/education/facultyconnection bağlantısı vasıtasıyla proje hizmetlerinin içeriğine ulaşabilirsiniz.     

Bilgilerinize sunarız.

Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

background image