Sıkça Sorulan Sorular
E-posta
Nasıl e-posta alabilirim?
Öğrenci kimlik kartı veya personel kimlik kartı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na şahsen başvurabilirsiniz.

Ayrıca GaziNeT Platformu'ndaki "Öğrenci E-Posta Talep Formu"nu doldurarak  internet üzerinden e-posta hesabı açabilirsiniz.
e-posta parolamı unuttum. Eposta parolamı nasıl güncelleyebilirim?
0 312 202 22 18 nolu telefonu arayarak eposta şifrenizi güncelleyebilirsiniz.
e-posta bilgilerimi güncelleyebilir miyim?
Evet, 03122022218 nolu telefonu arayarak eposta bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Ayrıca Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na gelerek e-posta bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
e-posta kotasını değiştirebilir miyim?
Hayır. Eposta kotası bütün kullanıcılara 5GB olarak tahsis edilmiştir.
Emekli oldum. e-posta hizmetinden yararlanabilir miyim?
Evet, emekli personelimiz için eposta hizmeti devam etmektedir.
Mezun oldum. e-posta hizmetinden yararlanabilir miyim?
Evet, mezun öğrencilerimiz için eposta hizmeti devam etmektedir.
e-posta gönderebiliyorum, fakat alamıyorum. Sorun ne olabilir?
Posta kutunuz dolmuş olabilir. Posta kutunuzu düzenleyebilirsiniz.
Outlook Express, Microsoft Outlook, Thunderbird ayarlarını nasıl yapabilirim?
Outlook Express ayarlarının nasıl yapıldığını öğrenmek için lütfen tıklayınız.

Microsoft Outlook 2007 ayarlarının nasıl yapıldığını öğrenmek için tıklayınız.

Thunderbird ayarlarının nasıl yapıldığını öğrenmek için tıklayınız.
Proxy Ayarları
Kampüs dışından kütüphaneye erişebilir miyim?
Evet, proxy ayarlarınızı yaparak kütüphaneye kampüs dışından erişebilirsiniz. Merkez kütüphane web sayfasında "Kampus Dışı Erişim"  bağlantısında ayrıntılı olarak verilmiştir. Ayrıca Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'na gelerek proxy ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.
Proxy ayarları ile ilgili sorun yaşıyorum. Nereye başvurabilirim?
Bilgi İşlem Dairesi Başkanşlığı'na gelerek proxy ayarlarınızı güncelleyebilirsiniz.
Kablosuz Ağ
Kablosuz ağ hizmetinden nasıl yararlanabilirim?
Bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi mobil cihazlarla kablosuz ağ hizmetinden yararlanabilirsiniz. Kablosuz ağ bağlantısının
detaylı ayarları için http://eduroam.gazi.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Websitem
Öğrenciler kişisel web sayfası hazırlama editörü "websitem" hizmetinden yararlanabilir mi?
Hayır, öğrenciler websitem hizmetinden yararlanamamaktadır. Websitem hizmeti Gazi Üniversitesi akademik ve idari personele
hizmet vermektedir.
Antivirüs
Kullanıcı adı ve parolası ile birden fazla bilgisayrda antivirüs hizmetinden yararlanabilir miyim?
Kampus dışında antivirüs programını kurabilir miyim?
http://antivirus.gazi.edu.tr/ dışında başka bir siteden antivirüs yazılımının denem sürümünü indirdiyseniz,kampüs içerisinde
yazılımı güncelleyebilirsiniz.
HPCC
Gazi-HPCC'de ücretlendirme nasıl yapılmaktadır?
Gazi-HPCC Gazi Üniversitesi'nin bütün personel ve araştırmacılarına ücretsiz hizmet vermektedir.
Sunucuya kendi geliştirdiğim yazılımı kurabilir miyim?
Evet, Gazi-HPCC'de kullanıcılar kendi yazılımlarını sisteme kurabilir.
Gazi-HPCC Sistemi'ne lisanssız yazılım kurabilir miyim?
Hayır, sunucuya lisanssız yazılım kurulamaz.
Sunucuda yetkilendirmeler nasıl yapılmaktadır?
Yetkilendirmeler Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Gazi-HPCC Sitemi'nde Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bütün yetkileri düzenlemede yetkilidir.
Gazi-HPCC'yi kullanmak için nereye başvurmalıyım?
Öncelikle bağlı bulunduğunuz bölüm ve dekanlığa başvurmalısınız. Bölümüzün ve Dekanlığınızın uygun gördüğü başvurular Gazi-HPCC
Kurulu tarafından incelenerek, Gazi-HPCC'i kullanabilirsiniz.
Gazi Üniversitesi dışındaki kullanıcılar Gazi-HPCC'den yararlanabilir mi?
Evet. Gazi-HPCC Gazi Üniversitesi ile işbirliği yapan tüm kullanıcılara açıktır.
Açık Ders Malzemeleri (GUADEM)
Açık Ders Malzemeleri'ne nasıl yararlanabilirim?
Gazi Üniversitesi eposta hesabına sahip kullanıcılar Açık Ders Malzemeleri hizmetinden yararlanabilir.
Kullanıcı adı ve parola ile sisteme giriş yapamıyorum. Sisteme nasıl giriş yapabilirim?
Açık Ders Malzemeleri'ne gazi e-posta adres (kullanıcı_adı@os.gazi.edu.tr ) ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. İlk olarak e-posta kullanıcı adı ve parolasını kontrol ediniz. Giriş yaptıktan sonra karşılaşacağınız profil güncelleme ekranında bilgilerinizi
eksiksiz olarak girmenizi öneririz.