Sıkça Sorulan Sorular

E-posta

Nasıl e-posta alabilirim?

Öğrenciler, https://epostatalep.gazi.edu.tr/ adresinden öğrenci bilgi sisteminde kayıtlı numara ve şifreleriyleçevrimiçi başvuru yaparak eposta alabilmektedir.

Akademik ve idari personel kurum kimliği ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na gelerek veya bağlı birimlerinden EBYS yazışmasıyla eposta alabilmektedir.

Gazi Üniversitesi'nde görev alan kamu işçileri kurum kimliği ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na gelerek eposta alabilmektedir.

E-posta sözleşmesi için lütfen tıklayınız.

E-posta parolamı unuttum. E-posta parolamı nasıl güncelleyebilirim?

Öğrencilerimiz, https://epostatalep.gazi.edu.tr adresinden öğrenci bilgi sistemi numara ve şifrelerini kullanarak yeni şifre oluşturabilmektedir.

Personelimiz ise, 0312 2022207 veya 0312 2022219 nolu telefonu arayıp, güvenlik sorularını yanıtlayarak eposta şifrenizi güncelleyebilirsiniz. Ayrıca kurum kimliğinizle Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na gelerek eposta şifrenizi değiştirebilirsiniz.

E-posta bilgilerimi güncelleyebilir miyim?

Evet, 0312 2022207 veya 0312 2022219 nolu telefonu arayıp, güvenlik sorularını yanıtlayarak eposta bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Ayrıca kurum kimliğinizle Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na gelerek eposta bilgilenizi değiştirebilirsiniz.

E-posta kotasını değiştirebilir miyim?

Eposta kotası bütün kullanıcılara 10GB olarak tahsis edilmiştir. Daha büyük kota gereksinimlerinde EBYS üzerinden yazılı talep halinde talepler karşılanmaya çalışılmaktadır.

Emekli oldum. E-posta hizmetinden yararlanabilir miyim?

Evet, emekli personelimiz için e-posta hizmeti devam etmektedir.

E-posta gönderebiliyorum, fakat alamıyorum. Sorun ne olabilir?

Posta kutunuz dolmuş olabilir. Posta kutunuzdaki iletileri silerek posta kutunuzu boşaltabilirsiniz. Eğer sorununuz devam ediyorsa Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile iletişime geçiniz.

Outlook ve Thunderbird ayarlarını nasıl yapabilirim?

Gazi E-posta Ayarları sayfasında Outlook ve Thunderbird ayarları görsellerle ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.

E-posta sayfasına erişimim antivirüs programı tarafından engellendi. E-postaya nasıl erişebilirim?

Bitdefender programı tarafından eposta sayfasına erişiminiz engellendi ise  Bitdefender programında istisna sayfaları belirleyerek e-postaya erişebilirsiniz. İstisnaları belirlemek için lütfen tıklayınız..

Proxy Ayarları

Kampüs dışından kütüphaneye erişebilir miyim?

Evet, proxy ayarlarınızı yaparak kütüphaneye kampüs dışından erişebilirsiniz. Kullanıcı Kılavuzlarında yer alan Proxy Bağlantı Ayarları sayfasında öğrenci ve personel için bağlantı ayarları görsellerle ayrıntılı olarak anlatılmıştır.

Proxy ayarları ile ilgili sorun yaşıyorum. Sorunumu nasıl çözebilirim?

http://egitim.bidb.gazi.edu.tr/proxy.php adresinde öğrenci ve personel için tarayıcılara göre proxy ayarları görsellerle ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Lütfen sayfayı ziyaret ediniz.

Kablosuz Ağ

Kablosuz ağ hizmetinden nasıl yararlanabilirim?

Bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi mobil cihazlarla ücretsiz kablosuz ağ hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak sunduğumuz kablosuz ağ hizmetleri aşağıda yer almaktadır.

Eduroam hizmeti hem kampüs içi hem de kampüs dışında (anlaşmalı kurumların kapsamı alanında) öğrenci ve personelimizin yararlanabildiği bir hizmettir. Cihaz ve işletim sistemlerine göre bağlantı ayarları için lütfen tıklayınız.

Öğrenci kampüs içi kablosuz ağ hizmeti için lütfen tıklayınız.

Personel kampüs içi kablosuz ağ hizmeti için lütfen tıklayınız.

Antivirüs

Kullanıcı adı ve parolası ile birden fazla bilgisayarda antivirüs hizmetinden yararlanabilir miyim?

Evet. TrendMicro Antivirüs programını yapılan lisanslama anlaşması kapsamında 2 farklı bilgisayarda kullanabilirsiniz. Lütfen http://antivirus.gazi.edu.tr/ adresini ziyaret ediniz.

Kampus dışında antivirüs programını kurabilir miyim?

Evet, kurabilirsiniz. http://antivirus.gazi.edu.tr/ adresini ziyaret ediniz.

Lisanslı Yazılımlar

Gazi Üniversitesi tarafından lisanslı olarak hizmete sunulan yazılımları kampüs dışında kullanabilir miyim ?

Üniversitemiz tarafından lisanslı sunulan yazılımların bazıları kampüs dışı kullanıma açık değildir. Bu programları proxy ayarlarını düzenleyerek de kampüs dışında kullanılamamaktadır. Kampüs dışı erişime açık olan ve olmayan lisanslı programlara erişmek için lütfen tıklayınız.

Açık Ders Malzemeleri (GUADEM)

Açık Ders Malzemeleri'nden nasıl yararlanabilirim?

Gazi Üniversitesi eposta hesabına sahip kullanıcılar Açık Ders Malzemeleri hizmetinden yararlanabilir.

Kullanıcı adı ve parola ile sisteme giriş yapamıyorum. Sisteme nasıl giriş yapabilirim?

Açık Ders Malzemeleri'ne Gazi e-posta adresi ve şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. İlk olarak e-posta kullanıcı adı ve parolasını kontrol ediniz. Giriş yaptıktan sonra karşılaşacağınız profil güncelleme ekranında bilgilerinizi eksiksiz olarak girmenizi öneririz. Sorularınız için 2022210 numaralı telefonu arayınız.